Årsoppgjøret 2019

På slutten av hvert regnskapsår skal årets økonomiske aktiviteter summeres og lede frem til ett årsregnskap. Dette regnskapet skal vise bedriftens økonomiske ståsted etter ett år med aktivitet. Det vil inneholde resultatregnskapet, balansen og årsberetning. Årsberetningen er en skriftlig kommentar til den økonomiske situasjonen i selskapet, som utfyller resultatregnskapet og balansen. Det vil være resultatet av årsoppgjøret som viser de hvor mye selskapet må skatte, og hva selskapet sitter igjen med av midler til eventuelt utbytte.

Dette må leveres myndighetene innen 31 mai påfølgende år.

Har du også en viss størrelse på selskapet ditt, kan det være du blir revisjonspliktig. Da skal i så fall en revisor gå over regnskapet til selskapet for å kontrollere. Revisor vil også komme med bemerkninger og kommentarer der revisor mener det er nødvendig.

Næringsoppgave

På samme måte som du leverer skattemeldingen (tidligere selvangivelse) din privat, må også selskapet levere skattemelding. Denne består av næringsoppgave, som inneholder hovedpostene fra resultatregnskapet og balansen. Det kan også være nødvendig å legge til tilleggsdokumentasjon avhengig av bransje og type virksomhet. Næringsoppgaven skal vise forskjellene i regnskapsmessig resultat og skattemessig resultat.

SMB Accounting AS har lang erfaring med å bistå selskaper med næringsoppgave og årsoppgjør. Ta gjerne kontakt for å høre hva vi kan gjøre for deg og ditt selskap i forbindelse med årsslutt.

Vi vil alltid at våre kunder skal være mest mulig frempå og være klare med sin næringsoppgave i tid. Dette fordi du som kunde alltid vil få mer ut av ett oppdatert regnskap, slipper stress og tvangsmulkter.

Løpende føring gir raskere regnskap

Det vil alltid være fordeler ved å føre løpende regnskap, selv om du bare har noen få fakturaer i måneden. Da vil du alltid ha oppdaterte regnskapstall å bruke til planlegging, og du ser raskt om resultatet vokser eller synker. Samtidig er ting fortsatt friskt i minne, slik at det er lettere å gjøre rede for transaksjoner selskapet har gjort siden sist. Dette vil også underlette prosessen med å få levert ting i tide til myndighetene. Da vil du slippe å stresse dagen før MVA-oppgaven skal leveres med å finne frem all bilagene. Og går du over fristen begynner det å løpe tvangsmulkt. Jo tidligere ferdig jo mindre stress blir regnskapet, og du kan bruke mer tid og energi på å drive selskapet ditt best mulig.

Med 24SevenOffice og Tripletex igjennom oss får du en digital regnskapsfører. Vi jobber utelukkende i skyen og digitalt. Dette er bransjeledende regnskapssystemer med enkel AI, som effektiviserer vår jobb. Regnskapet føres derfor raskere, til en rimeligere pris for ditt selskap. Samtidig kan du jobbe fra hvor enn du er, og sende fakturaer på farta, mens dine ansatte kan legge inn utlegg og timeføring direkte fra mobilen sin. Spesielt ser vi som regnskapsfører for mange håndverkere, at det blir mange løse kvitteringer og rot i kjørebøkene. 24SevenOffice og Tripletex har løst disse problemene for mange av våre kunder, da de nå kan scanne kvitteringer rett på mobilen.

Du som kunde kan også gjøre mye selv i systemene, som gjør at du sparer penger.

Vi håndterer drift og fakturaer

SMB Accounting AS tilbyr også forretningsførsel til våre kunder. Da kan vi ta hånd om inn- og utfaktureringen i selskapet ditt, samt håndtere post og rapporter for selskapet ditt. Da slipper du selv å tenke på dette, og vi leverer tidsnok rapporter til myndighetene.

Ta gjerne kontakt for å høre hva vi kan gjøre for deg og ditt selskap i forbindelse med årsslutt.