Artikler

Vi holder deg oppdatert på aktuelle regnskapsspørsmål og de viktigste reglene og fristene som gjelder til enhver tid, i tillegg til faglige artikler og nyheter fra oss.

Digital endring

Hvorfor digitalisering – fagartikkelserie del 3: Hva betyr digitalisering av regnskapet for de mindre selskapene?

Stadig flere får øynene opp for fordelene med å ha et regnskap online og hvordan automatisering kan forenkle hverdagen. For oss i SMB Accounting, som har satset på å være et heldigitalt regnskapsbyrå, er det ingen tvil om hva som lønner seg. I denne artikkelen – del 3 i vår fagartikkelserie om hvorfor digitalisering av regnskapet er smart – ser vi på alle fordelene som heldigital regnskapsførsel kan gi de mindre bedriftene, de med omsetning typisk under 10 MNOK.

Les mer

Kalkulator

SkatteFUNN - går du glipp av skattefradrag for FoU-prosjekter?

Utvikler din bedrift en ny eller forbedret vare, tjeneste eller produksjonsprosess? Eller gir et prosjekt hos dere forbedret funksjonalitet og opplevelse for brukerne av en kjent løsning? Vil prosjektet kreve systematisk arbeid for å fremskaffe ny kunnskap eller nye ferdigheter? Har du slike prosjekter, kan du ha et SkatteFUNN-prosjekt. Usikker? SMB Accounting har tidligere hjulpet mange av våre kunder med å ta fram økonomisk dokumentasjon som er nødvendig for å kunne søke om SkatteFUNN. Ta kontakt!

Les mer

Næringsdrivende kan søke om betalingsutsettelse for skatt og merverdiavgift som forfaller til betaling fra og med 10. juni til 31. desember 2020. Her er det du trenger å vite om ordningen.

Koronasituasjonen har medført at mange næringsdrivende nå har likviditetsproblemer og sliter med å betale skatte- og avgiftskrav. I Revidert Nasjonalbudsjett ble det foreslått nye regler som innebærer en mer fleksibel ordning for søknad om betalingsutsettelse. Denne er nå trått i kraft med virkning for merverdiavgift for 1. og 2. termin 2020 som hadde innleveringsfrist 10. juni. Næringsdrivende kan dermed fra og med 10. juni søke om utsettelse av betaling av denne merverdiavgiften og fremtidige skatte- og avgiftskrav som påløper ut året. Ordningen er i utgangspunktet ment å gjelde frem til 31. desember 2020.

Les mer

Neste